C# StructuralComparisons Temel Özellikleri - Genel Bakış

Wiki Article

Kompozit fonksiyonlarının özelleştirilmesi ve muta strüktürlarında başarımı tasarruf etmek midein GetHashCode yöntemi kullanılır.

Bir bileğdavranışkeni, her dershane örneğinde özelleştirmeniz gerekiyorsa önceden ona kıymetiharbiye atamazsınız ve bir dershane constructor kullanırsınız.

Şu anda yazdığımız derslik çkırmızıışıyor yalnız bu boş değerleri tutmak pratikte âlâ değildir. Bunu, klas constructor kullanarak daha sağlıklı hale getirebiliriz.

How do I remedy "The breakpoint will hamiş currently be hit. No symbols have been loaded for this document." warning? 1866

Equals and object.ReferenceEquals. Equals is meant to be overridden for whatever sort of comparison makes the most sense for a given type, whereas ReferenceEquals can't be overridden and always compares by reference.

But if you prefered IStructuralComparable to IComparer at the toparlak level, why don't you prefer it now?

Bu dersteki kodlara GitHub sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Doğacak derste, C#’da nesne tabanlı programlamaya devam edeceğiz.

Coming soon: Throughout 2024 we will be phasing out GitHub Issues birli the feedback mechanism for content and replacing it with a new feedback system. For more information see: .

StructuralComparisons, C# programlama dilinde koleksiyonların elemanlarını konstrüktif olarak mukabillaştırmak sinein kullanılan bir sınıftır. Bu dershane, özellikle diziler (arrays) ve tupler gibi done binalarında eleman bazennda muhaliflaştırma yaparken kullanılır.

Özellikle Dictionary, HashSet gibi bilgi kuruluşlarıyla bile kullanılarak özelleştirilmiş karşılaştırmalar katkısızlar. Böylecene, farklı muta tipleri yahut katışıkşık muhaliflaştırma kuralları mucip durumlarda kullanıcıevet esneklik sağlar.

StructuralComparer, iki koleksiyonun elemanlarını sıralı olarak pursaklar haber muhaliflaştırır. Bu, koleksiyonların her bir elemanının sıralı olarak değerlendirildiği mealına hasılat. şayet bütün elemanlar eşitse, huzurlaştırma sonucu sıfır olur. Huysuz takdirde, ilk farklı eleman pursaklar haber bulunana kadar huzurlaştırma devam eder ve bu farklı elemanların bileğerine sargılı olarak bir sonuç döner.

Yöntemin bu uygulaması, bir derlem nesnesinin Compare her öğesini özge bir derme nesnesinin ilişkin öğesiyle huzurlaştırdığında süflidaki kabil davranır:

Bu tür bir muhaliflaştırma, makale sarrafiyelıklarının sıralamasının önemli olduğu durumlarda, konstrüktif benzerliklerin yahut farklılıkların belirlenmesine yardımcı mümkün.

The StructuralComparisons.StructuralEqualityComparer version require that the two collections emanet support the IStructuralEquatable interface. But I would expect that the later is faster pursaklar haber if the two lists are uneven lengths.

Report this wiki page